Pagini

sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Cosmeticele organice - Vinoterapia




De ce organic?


Plantele folosite la obtinerea cosmeticelor bio provin din culturi ecologice, adica nu sunt modificate genetic, sunt cultivate fara stimulatori de crestere si nu sunt tratate cu pesticide.
Mai mult, la fabricarea acestor produse nu se folosesc substante cu efecte toxice asupra organismului, precum parabenii sintetici si sarurile de aluminiu, prezente in cosmeticele obisnuite.
O multitudine de studii au dovedit ca ingredientele organice au un continut mai mare de vitamine, nutrienti si antioxidanti decat ingredientele non organice.
De asemenea, cosmeticele organice nu contin compusi chimici de sinteza, care in cantitati mari - datorate utilizarii zilnice - si pe o perioada indelungata de timp, devin toxici pentru organism.
Astfel tot mai multi cercetatori au ajuns la concluzia ca metil si butil parabenii, precum si anumiti conservanti, pot duce la probleme grave de sanatate de la eruptii cutanate si alergii la diverse tulburari hormonale grave, disfunctii metabolice, probleme de fertilitate sau chiar diverse tipuri de cancer.

De ce sa alegi vinoterapia?


Se stie ca, inca din timpuri stravechi, strugurii si vinul sunt un tezaur de ingrediente extrem de pretioase pentru ingrijirea pielii. Romanii, grecii si egiptenii s-au bucurat de puterea strugurilor pentru pastrarea sanatatii, tineretii si frumusetii.
Aceasta cunoastere a fost confirmata in 1993 de catre cercetatorii francezi, care au descoperit si dovedit clinic ca strugurii si vinul contin peste 1.000 de ingrediente (vitamine, minerale, polifenoli inclusiv resveratrol, acizi de fructe) cu efect miraculos asupra pielii.
Cosmeticele organice din gama Wine therapy  contin numai ingrediente active de origine vegetala, fara ulei de parafina, vaselina sau silicon, nu sunt conservate cu conservanti artificiali (parabeni), nu contin coloranti sintetici si folosesc doar emulgatori vegetali.
Tratamentele cu produse cosmetice organice din gama Wine Therapy imbunatatesc circulatia, hidrateaza intensiv, stimuleaza regenerarea celulara, netezirea vizibila a ridurilor si incetinirea proceselor de imbatranire cutanata.
Efectele vinoterapiei sunt miraculoase atunci cand se tine cont de specificul fiecarui tip de ten. In acest scop, se ofera tratamente personalizate, sfaturi utile si consultatii despre intretinerea tenului in afara salonului, inclusiv sfaturi care tin de sanatatea si echilibrul bio-ecologic al fiecaruia.

Felicia Fuiorea - Estetician
Cosmopolitan / 23.10.2012