Pagini

vineri, 7 iunie 2013

LAPTELE DE CAPRA - FRUMUSETEA ANTICA


Laptele de capra  si produsele lactate sunt consumate de mai bine de 10.000 de ani, primele atestari venind din zona Iranului.
Am apreciat cu totii gustul bun al laptelui de capra si am auzit de beneficiile lui asupra sanatatii noastre, dar oare stim si cat de benefic este pentru frumusetea noastra?
"Lichidul miraculos" sau "esenta vindecatoare" cum il denumea Hipocrate, a reprezentat unul dintre secretele frumusetii reginei Cleopatra. Aceasta obisnuia sa isi imbaieze corpul in lapte de capra si miere.



STIAI CA:

- laptele de capra este foarte bogat in acid lactic ce ajuta la exfolierea pielii, curatand in profunzime. Vitaminele A, C si D, calciu si magneziu ajuta in lupta cu imbatranirea, hidrateaza si catifeleaza epiderma, imbunatateste elasticitatea si mentine pH-ul natural al pielii.- are proprietati antibacteriene, antialergice si lupta cu succes impotriva radicalilor liberi
-este recomandat in tratamentele anticelulitice
-este folosit in cele mai mari centre SPA din lume in baile speciale de regenerare si intinerire  a pielii
- datorita continutului mare de calciu si fosfor, laptele de capra regenereaza si intareste firul de par
- sursa naturala de vitamine, minerale si nutrienti laptele de capra hraneste, vitaminizeaza si ingrijeste in mod eficient si bland pielea mainilor


3 MASTI EFICIENTE CU LAPTE DE CAPRA

Masca hidratanta:

Amestecati 2 linguri lapte de capra cu 1 lingura de miere, aplicati pe fata curata si lasati-o sa actioneze 15-20 de minute dupa care clatiti cu apa rece.

Masca pentru o piele catifelata:

Adaugati la o cada de apa un litru de lapte de capra in care ati pus cateva linguri de miere si cateva picaturi de ulei esential de lavanda.

Masca pentru un par sanatos:

Clatiti parul proaspat spalat cu lapte de capra si lasati-l sa actioneze cateva minute. Clatiti din nou si veti obtine un par sanatos plin de stralucire.


Articol publicat in Femeia.ro

5 Efecte miraculoase ale uleiului de macese


Uleiul esential de macese - izvor de frumusete


Macesele renumite datorita datorita continutului mare de vitamine (A, C, F, B1, B2, B3, B5, K,PP), minerale(magneziu, seleniu, zinc, sulf, potasiu, fosfor, calciu, fier) reprezinta o sursa importanta in mentinerea sanatatii dar si a frumusetii pielii.

Uleiul de macese joaca un rol important in regenerarea cutanata fiind foarte bogat in acizi grasi (linoleic si linolic) si tinde sa fie tot mai cautat de persoanele care tind spre cosmetica organica.



5 efecte miraculoase ale uleiului de macese:


1. Actiune antioxidanta -  macesele sunt un adevarat izvor de vitamina C, continutul fiind de 50 de ori mai mare decat la lamai si de 100 de ori mai mare decat la cirese, mandarine; vitamina C are  un rol important in activarea productiei de colagen si estomparea ridurilor.
2.  Eficient in tratarea cicatricilor,a celor datorate acneei, a cicatricilor cheloide precum si a arsurilor solare - s-a dovedit clinic ca uleiul de macese are o mare putere de regenerare curtanata, acesta dizolva tesutul cicatriceal si reface bariera lipidica transdermica ajutand astfel la refacerea celulelor afectate.
3. Efect hidratant - uleiul de macese este usor penetrant, noncomedogenic, se absoarbe foarte usor in piele rezultatul fiind un ten catifelat, hidratat si luminos.
4. Tratarea rozaceei - este unul dinte uleiurile cu cea mai mare putere de reparare si intarire a capilarelor.
5. Efect anti-aging - retinolul din uleiul de macese are o mare importanta in refacerea texturii pielii, ameliorarea imperfectiunilor si estomparea ridurilor.