Pagini

miercuri, 20 martie 2013



MIEREA, FRUMUSETEA DIN NATURA!





Asa cum au dovedit-o multi cercetatori de-a lungul timpului mierea se evidentiaza printr-un  bogat continut in apa, glucoza, fructoza, sucroza, o gama larga de minerale (sodiu, potasiu, fosfor, magneziu, cupru, aluminiu, mangan, fier, clor, sulf, siliciu), unele microelemente (beriliu, galiu, vanadiu, zirconiu, titan, nichel, staniu, plumb, argint), vitamine (B1, B2, B6, PP, H, B12, C, provitaminele A, vitamina K), acid pantotenic, acid folic, proteine, acizi organici, in total 435 de substante organice.
Mierea are rol emolient, calmant, antioxidant si o capacitate extraordinara de a regenera tesutul deteriorat.
Inca din antichitate, femei de o frumusete legendara precum regina Cleopatra au folosit mierea ca ingredient pretios in tratamentele de infrumusetare a fetei, parului  si corpului.
Continutul de microelemente al mierii este similar cu cel al sangelui uman, ceea ce face ca mierea sa fie foarte usor de asimilat. Putem afirma astfel ca mierea este un aliat valoros care  ajuta la contracararea semnelor de imbatranire prematura, datorita capacitatii sale de a retine apa in tesuturi si de a mentine elasticitatea si fermitatea pielii. Totodata mierea are proprietati energizante, intareste sistemul imunitar al pielii si protejeaza impotriva poluarii si a temperaturilor extreme.

8 MASTI CU EFECTE MIRACULOASE ASUPRA TENULUI



Masca pentru hidratare 


 Amestecati 1 lingura de miere cu 100 g smantana si adauati cateva picaturi de suc de lamaie. Aceasta masca curata porii in profunzime si  hidrateaza intens.


Masca  pentru tenul gras


Aveti nevoie de: doi-trei morcovi si patru linguri de miere. Fierbeti doi morcovii, apoi pasati-i bine de tot. Amestecati morcovii cu 4 linguri de miere apoi puneti amestecul in frigider, timp de 10 minute. Aplicati pe fata si mentineti masca pentru 15 min apoi indepartatio cu apa rece.
Se stie ca morcovii sunt bogati in vitamina C si A, cu prorietati antioxidante, iar mierea contine nenumarate minerale, vitamine si aminoacizi.


Mască pentru reducerea porilor


Amestecati o jumatate de mar ras si o linguritade miere. Curatati bine, realizati un usor eeling dupa care aplicati aceasta masca si lasati-o pe fata 20 min. Curatati cu apa rece.
O jumătate de măr ras şi o linguriţă de miere se întinde pe faţă şi se lasă 20 de minute.


Masca pentru ridurile din jurul ochilor


Amestecati o jumatate de piersica zdrobita cu furculita cu 3 lingurite de miere. Lasati sa actioneze aproximativ 15 minute dupa care clatiti cu apa calduta. Aceasta masca ajuta la diminuarea ridurilor existente si prevenirea formarii altora.


Masca pentru  tenul uscat


Amestecati un galbenus de ou cu o lingurita de miere si o linguritade ulei de masline. Aplicati masca pe tenul curat, lasati sa actioneze 15-20 de minute dupa care clatiti cu apa calduta.


Masca pentru atenuarea ridurilor profunde


Amestecati pe baia de abur 20 g ceara de albine cu 10 ml miere; dupa topirea acestora luati vasul de pe foc lasati la racit, apoi adaugati 10 mlsuc de ceapa, 10 ml suc de crin si 0,10  laptisor de matca, omogenizati bine dupa care aplicati masca pe tenul curat, dupa ce eventual ati realizat un peeling bland. Lasati masca sa actioneze timp de 20 minute, apoi indepartati usor masca, clatiti cu apa la temperatura camerei. Aceasta masca este ideala pentru un ten foarte ridat, palid, ofilit, rezultatul fiind o piele catifelata,  tonica, cu riduri vizibil atenuate.


Peeling cu miere


Amestecati o lingurita de miere cu o lingurita de faina de orez, o lingurita de suc de patrunjel si o lingurita de suc de portocala. Efectuati un peeling usor timp de 1-2 minute, lasati sa actioneze 10-15 minute dupa care clatiti cu apa minerala.


Masca pentru tenul acneic


Amestecati o lingura de suc de aloe vera cu o lingura de miere. Lasati amestecul sa stea 10 minute inainte de aplicare. Aplicati masca pe zonele afectate si lasati-o sa actioneze pentru 20 minute. Aceasta masca are un efect uimitor in tratarea acneei.
Nota:  Aloe Vera este bine cunoscuta pentru proprietatile sale. Hidrateaza, calmeaza si  netezeste pielea. Aceasta masca este ideala pentru cei care au pielea sensibila sau care sufera de roseata, inflamare, mancarimi, etc.



Felicia Fuiorea
Articol publicat in Femeia.ro
1.03.2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasa comentariul tau