Pagini

vineri, 15 martie 2013


TOT CE TREBUIE SA STIM DESPRE FONDUL DE TEN





Cand vine vorba de un machiaj reusit, fondul de ten reprezinta piesa de rezistenta deoarece alegerea gresita a acestuia poate avea un efect nedorit.
Pentru a putea face cea mai buna alegere este bine sa cunoastem tipurile de fonduri de ten si caracteristicile acestora.


Crema coloranta este ideala pentru pielea tanara,fara probleme precum si pentru pielea ridata. Este o combiantie intre crema hidratanta si putin fond de ten. Are rolul de a hidrata si hrani pielea dar si de a uniformiza culoarea tenului.

Fondul de ten fluid se adreseaza tuturor tipurilor de ten, mai putin celui gras. Are cea mai mica putere de acoperire, nu incarca tenul foarte tare, este recomandat a fi folosit vara, in machiajul de zi. Nu se recomanda tenului gras deoarece nu are rol matifiant.

Fondul de ten crema are o putere medie de acoperire si se recomanda tenului sensibil si uscat deoarece are proprietati de hidratare. Formula destul de usoara nu incarca excesiv tenul dar, reuseste in schimb sa acopere destul de bine imperfectiunile pielii.

Fondul de ten spuma poate fi folosit de toate tipurile de ten, are o textura foarte usoara si se absoarbe rapid in piele.

Fondul de ten compact cremos se recomanda in special tenului gras; datorita continutului ridicat de pudra confera un aspect mat pielii.

Fondul de ten compact pudra se poate folosi atat nca fond de ten cat si ca pudra; se recomanda tenului gras avand efect matifiant.

Fondul de ten compact stick are o putere mare de acoperire, se recomanda tenurilor uscate, deshidratate sau normale. Se aplica cu un buretel uscat sau umezit ( atunci cand este umezit puterea de acoperire este mult mai mare).

Fondul de ten camuflaj  are cea mai mare putere de acoperire; acopera perfect orice defect al pielii precum pete pigmentare, cicatrice, cuperoza, acnee si chiar tatuaje; se foloseste de obicei in machiajele speciale: de scena, foto sau machiajele de mireasa.



Fondul de ten in functie de tipul de ten



In primul rand este foarte important sa stim ce tip de ten avem. Daca am lamurit deja acest aspect putem alege cu usurinta fondul de ten potrivit.

Tenul uscat
 Acest tip de ten are nevoie de multa hidratare, astfel ca fondul de ten ideal este cel cremos care are un continut mare de substante uleioase pentru  hidratare. Se va evita folosirea fondurilor de ten compacte, stick sau pudra.

Tenul gras
Este tenul care are in permanenta un aspect lucios; se recomanda folosirea fondurilor de ten cu continut scazut de uleiuri si cu multa pudra in compozitia lor, rezultatul fiind un ten matifiant si cu un aspect uscat. Ideal este fondul de ten compact stick si cel compact pudra.Deoarece fondurile de ten pentru tenurile grase sunt mai vascoase se recomanda aplicarea lor in strat subtire pentru a evita aspectul de masca.

Tenul mixt
Este tenul cel mai des intalnit; se recomanda un fond de ten lichid, deoarece nu incarca porii sau se mai poate apela la varianta de lucru cu doua fondui de ten, unnul pentru ten gras folosit pe zona T cu efect matifiant si uu fond de ten normal pentru restul fetei.

Tenul sensibil
Este un ten care necesita o atentie sporita, se recomanda achizitionarea unui fond de ten hipoalergenic.


Sfaturi utile:



  • Respecta cu strictete regulile de pregatire a tenului inainte de aplicarea fondului de ten: demachiere, tonifiere, hidratare.
  • Nu folosi foarte mult fond de ten pe gat si decolteu; acesta se va strange foarte urat si iti va murdari toate marginile bluzelor/rochiilor.
  • Nu alege niciodata un fond de ten mai inchis sau mai deschis decat tenul tau deoarece va crea un aspect artificial, de masca. Atunci cand alegi fondul de ten, nu il testa pe mana, ci pe linia maxilarului. Daca nu este nicio diferenta intre nuanta fondului de ten si nuanta pielii atunci ai gasit fondul de ten perfect.
  • Nu folosi niciodata un fond de ten cu putere mare de acoperire sau fond de ten de camuflaj pe timpul zilei.
  • Daca ai un ten acneic nu incerca sa acoperi imperfectiunile prin mai multe straturi de fond de ten, nu vei reusi decat sa astupi porii si sa agravezi problemele.
  •  Fondul de ten trebuie bine intins, liniile care raman in zona maxilarului sunt inestetice si risti ca tenul tau sa arate ca o masca.
  •  Nu aplica o cantitate  prea mare de fon de ten; este una dintre cele mai mari greseli; fondul de ten trebuie sa fie aplicat in strat subtire si foarte bine intins. 





Felicia Fuiorea
Estetician - cosmeticapentrutoti@yahoo.ro
Articol publicat in Cosmopolitan.ro
28.02.2013


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasa comentariul tau